De Eerste 9 Maanden

1ste Maand

Mama en papa hadden geen idee dat ik er al was. Mama was soms wel misselijk daar ze gaf het eten dan de schuld.

2de Maand

Mijn papa en mama hebben ontdekt op 15 Juni 2009 om 06:00 uur (ongeveer) dat ik in mama’s lichaam zat. Zij waren toen op Bali in Indonesië (haha ben ik daar ook gelijk al geweest ookal was het niet bewust). Mama voelde zich al best wel raar een paar dagen dus besloot zij samen met papa om een test te gaan doen. Papa had toch last van zijn oor dus hij moest oordruppels kopen bij een drogist. Mama hoopte dat papa gelijk ook een test mee nam maar in plaats daarvan praatte hij er alleen over tegen mama. Dus moest ze s’avonds alsnog een test gaan kopen. Omdat opa en oma er ook bij waren konden papa en mama niet hardop praten erover dus papa ging met opa en oma bij het restaurant zitten en mama ging het kopen.

S’morgens 15 juni heeft mama terwijl papa nog aan het slapen was de test gedaan en deze was positief. Dit was de eerste keer dat ik van me had laten horen. Papa en mama waren ook zeer blij verrast.

Mama is alleen wel de eerste maand erg misselijk geweest van mij. Maar ja, wie een mooi meisje wil hebben moet er wat voor over hebben. (hihi)

3de Maand

Papa en mama hebben de eerste echo gehad op 27 Juli 2009om 15:50 uur. Toen zagen ze mij voor het eerst. Ik was toen 3,54 cm groot en 10w en 4 dagen oud. Papa was erg verbaasd dat hij al vingertjes kon zien bewegen enzo. Hij zag mij en dacht leuk, die is al best wel groot. Tot hij verder ging kijken en ik opgemeten werd door de echo mevrouw. Toen dacht hij wel effe van HUH?!….

Papa en mama hebben ook al heel veel leuke knuffels en kleertjes gekregen en ze hebben zelf ook al een heleboel gekocht. Verder was alles op dat moment nog goed met me.

4de Maand

Papa en mama mochten weer voor een echo naar het ziekenhuis. Alleen dit keer was het niet zo leuk. Ik was toen 14 weken oud en ik was 8 cm ongeveer groot. Alleen had ik een klein probleempje. Gastroschisis heb ik. Als je op het woord klikt dan kan je lezen wat het is. Papa en mama zijn toen naar het AMC in Amsterdam gegaan om het verder te laten onderzoeken. Gelukkig is/was het te behandelen, maar we moesten nou wel een intensievere controle ondergaan. Dat houdt dus in dat papa en mama elke 4 weken naar mij mogen kijken (joepie, hoi hoi) en dat ik al in de 37ste week geboren zou worden. Vet leuk want dan ben ik veel eerder bij papa en mama en ducky. (hihi)

5de Maand

We waren in de 5de maand toen mama al een aardige buik kreeg. Papa kan nu de buik ook al goed zien en mama heeft speciale broeken gekocht. Dat zijn van die mooie broeken met een grote band erin. Die zitten ook fijn voor mij als ik nog in mama’s buik zit want dan kan ik daar lekker op leunen. Eerst had ik elke keer de rand van de gewone broek van mama in me hoofd geprent staan en nu niet meer. Ik hoor nu ook vaak muziek. Papa is DJ dus hij draait thuis ook plaatjes. Dan hoor ik elke keer BOEM BOEM BOEM BOEM… (hihi) wel leuke muziek alleen soms vind ik het eentonig worden.

Mama zorgt wel goed voor me. Ze eet heel vaak en heel veel maar ook heel lekkere dingen zoals frikandellen, patat en appelmoes. (hihi)

6de Maand

Deze maand vond ik wel het leukst denk ik… Er is van alles gebeurd.

Ik was een beetje zenuwachtig over hoe ik het beste aan papa en mama kon laten merken dat ik ook van hun wat merk. Mama legt wel vaak haar hand op haar buik (dus op mijn hoofd) maar jah wat zou ik dan kunnen doen. 26 September heb ik maar de beslissing genomen na de hele avond die rot boem boem boem van papa te hebben aangehoord om maar eens wat terug te doen. Het was half 5 s’morgens (hoorde ik papa toevallig zeggen) en ik wou eigenlijk wel lekker slapen. Dus ik heb maar een aantal keer tegen de wand aan geschopt.

Het was leuk. Maar vooral leuk omdat ik nu ook papa eindelijk eens gevoeld heb. Mama ken ik nu ondertussen wel maar papa is nog nieuw voor mij.

Ondertussen heb ik nu al veel vaker geschopt. Mama wordt er soms gek van… Maar jah dat is haar eigen schuld. Tss beetje gaan korfballen terwijl ik er ook nog in lig. Ik werd er misselijk van.

Ook hebben we even rust gehad (mama en ik dan) van papa. Papa schijnt in een huis te zijn geweest 2 nachten waar ze iets met zijn rug hebben gedaan. Ik heb papa wel de hele tijd dat mama daar was horen praten dat het allemaal voor mij was maar ik vond er niks aan.

Gelukkig ging die mevrouw met die echo dinges weer even kijken de dag voor papa naar dat huis moest en hebben papa en mama weer even naar me kunnen kijken. Maar waarom doen ze dat nou als ik lig te slapen. Ik moet zeggen ik vond het niet fijn. Hele tijd die lage geluids tonen door me oren…. brrr… laat me slapen….

7de Maand

Tjonge jonge…. we zitten alweer in de 7de maand. En in deze maand is toch wel redelijk wat weer gebeurt. Allereerst…. mijn kamer is af …….. WHOEI…. ;)…. Hij is echt super vet geworden. Papa en mama hebben mooie behang gekozen en mijn bedje…. grr die ziet er echt vet lekker uit… ik kan niet wachten tot ik erin mag liggen. En ik heb een hele toffe lamp van mama gekregen… Het is zo’n lamp die als je die aan doet dat ie heel zachtjes harder gaat. Papa had het over een spaarlamp…

Ten tweede hebben we weer de nodige controles gehad. Ik heb Papa en Mama een beetje laten schrikken door niet meer zo heel veel te schoppen. Maar dat kwam eigenlijk meer omdat Mama maar door gaat met werken. Ik vind het leuk om bij Blooker te zijn en het ruikt allemaal erg goed maar jah dan laat ik niks meer merken…. Vandaag (16-11-2009) heeft die echo mevrouw tegen Mama gezegd dat ze maar beter kan stoppen met werken, althans vervroegd met zwangerschaps verlof (tjonge ik ben nog niet eens geboren en ik ken nu al heel veel moeilijke woorden… intelligentie van mama denk ik… (hihi))

Papa heeft ook nog wat nieuws op de website gezet. Een nieuwsbrief. Als je je daarop aanmeld dan kan papa elke keer naar iedereen een mailtje sturen met de updates van de website. Zo hoeft niet elke dag iedereen hier te komen. (wat ik wel leuk vind natuurlijk). 

8ste Maand

Tjonge jonge het einde begint te naderen. Deze maand is er zo ontzettend veel gebeurd. Mama ging een aantal keer voor controle naar die mevrouw toe. En daar zijn in die aantal keren het volgende ontdekt:

1. Ik heb bijna geen vruchtwater meer om me heen (weet je hoe vet lekker het was 😉 hihi)

2. Ik lig in een stuit ligging zoals ze dat noemen. (ja je denkt toch niet dat ik er al uit wil)

3. Mama der vliezen zijn misschien al 5 weken geleden gebroken (volgens mij heb ik dat gedaanmet mijn vinger maar ik weet het niet zeker)

4. Ik ga door middel van een keizersnede waarschijnlijk bij papa en mama komen. (dat vind ik wel minder want dan mag papa mij niet los knippen van mama)

5. Mama heeft in het ziekenhuis gelegen om 2 prikjes te krijgen voor mijn longen (rare mensen die dokters. beetje mama prikjes geven voor mij…. tssss.)

6. Mama moet elke dag naar mijn hartje luisteren (nou jah… De dokters willen het op zo’n grafiek papiertje hebben zodat ze kunnen zien of het wel goed gaat met mij. I.p.v. dat ze het nu gewoon aan mij vragen… grrr)

7. Mama moet zoveel rusten dat we niet eens meer naar Parijs mogen van die echo mevrouw. Kan ik al nog voor me geboorte al in 2 landen zijn geweest. Gaat er 1tje niet door.

Al met al voor mama en papa niet echt leuk. Wat voor mama leuk had moeten zijn (de zwangerschap) is niet echt gelukt. Even goed zijn papa en mama nog wel steeds heel blij dat ze mij erbij gaan krijgen in hun familie.

Maar er zijn ook leuke dingen gebeurt:

1. Papa en mama hebben mijn naam gekocht in spiegel letters

2. Oma Reinbergen heeft een hele mooie hemel gemaakt voor op mijn bedje

3. Ik ben gegroeid en op het moment van dit schrijven weeg ik 1,3 kg

4. Papa heeft een heel mooi geboortekaartje gemaakt die jullie allemaal gaan krijgen als ik geboren ben.

Dus dit was een drukke en spannende maand voor ons alle 4, maar het gaat goed komen. Ik moet nu nog ongeveer 5 a 6 weekjes wachten en dan ben ik er 😉 En als ik heel eerlijk ben…..

IK KAN NIET WACHTEN…………………… !!!!!!!

8,5 Maand

Poe poe poe….. Ik denk laat ik maar weer even wat neerzetten want er is best wel wat informatie bijgekomen… Mama heeft elke dag een ctg scan. Zo kunnen ze zien hoe het nu met mij gaat. (maar dat wisten jullie al) Als de dokters in het ziekenhuis de resultaten hebben gezien en ze vinden het goed dan is het goed maar is het niet helemaal naar hun zin dan bellen ze papa en mama op en dan moeten ze komen om nog een keer te kijken. Nou meestal is het dan ook wel goed.

Verder hebben papa en mama ook nu te horen gekregen van de dokters wanneer ze mij eruit gaan halen. Vet leuk want nu kunnen papa en mama al voorbereidingen treffen enzo en ook dingetjes van die dag gaan bewaren enzo omdat ze het al weten.

Het is 27 Januari 2010 geworden. Dan ben ik precies 37 weken oud. S’morgens om kwart voor 9 gaan die mensjes beginnen en dan zal ik er rond kwart over 9 ook uit zijn.

Zoals je hierboven kunt zien (helemaal boven in de pagina) heb ik een terug tel klokje geplaatst. Zo kunnen jullie altijd zien hoe lang nog.

Papa en mama hebben alleen wel 1 verzoek aan iedereen die natuurlijk naar mij wil komen kijken:

Bel eerst even met papa en/of mama om evt even een afspraak te maken wanneer je komt. Als ik geboren word dan gaan ze eerst nog van alles met me doen enzo en dat weten papa en mama ook niet hoe dat zal gaan. Dus als je niet voor niets wil komen (Wat bijna niet kan omdat ik er natuurlijk ben) bel dan even. Papa en mama zullen nog even navragen hoe het zit bij de Kinder IC over bezoektijden e.d. voor familie en vrienden.

9de Maand

Tja… Wat zal ik hier nu neerzetten…. Dit was de laatste maand. Ik heb erg genoten van alle aandacht die ik kreeg toen ik in mama’s buik zat en hoop diezelfde aandacht weer te krijgen nu ik geboren ben.
Ik zal even kort vertellen hoe de laatste maand was.

Papa en mama (althans mama) heeft thuis monitoring gehad van het AMC. Dat houd in dat mama zelf de CTG scan kan doen en dat een verloskundige dan dat komt ophalen. Dat is elke keer goed geweest. Ik heb alleen een beetje last gehad van me achteroom met zijn gezaag. Wat hij aan het doen was weet ik niet maar geloof dat papa en mama nu een mooie kast in de keuken erbij hebben. (En ik elke keer maar dat gezaag aanhoren ;)) Volgens de  echo mevrouw (dr Jiska de Haan) gaat zij mij laten geboren worden. Of dit daadwerkelijk zo is geweest kan ik nu niet zeggen want ik schrijf dit 25-01-2010 om 22:52 uur (ja ja ik weet het, ik hoor te slapen) Mama heeft nog extra prikjes gehad voor de rijping van mijn longen en alles zag er op de laatste echo goed uit. 27 Januari is de nieuwe website (met mijn naam) online gekomen en ik ga zo snel mogelijk weer een verhaaltje erop zetten zodat jullie allemaal op de hoogte zijn.

Tot zover… Tot 27 Januari (of daarna natuurlijk;))